Нема производи во вашата кошничка.

Како да го дезинфицирате вашиот дом?

Особено доколку имате болно лице во домот, неопходно е да ги дезинфицирате површините, посветувајќи посебно внимание на спалната и бањата на болното лице.

Користете антибактериско средство за чистење на клучните точки како што се: таблети, табли, далечински управувачи, компјутерски тастатури, магацини за мијалници, мијалници, прекинувачи за светло, рачки од чешми, мијалници, када и тоалет (вклучувајќи го целото седиште и рачката на тоалетот).

За целосна дезинфекција на одредена површина, оставете го средството да делува 4 минути, а потоа избришете и оставете ја да се исуши.

Друга опција е да се дезинфицираат тврдите површини со бришење со раствор од 1/2 чаша белило во 1 литар вода. Оставете растворот да биде во контакт со површината најмалку пет минути. Исплакнете и оставете да се исуши.

Внимавајте да не ги ширите бактериите ненамерно.

Исчитете го подот со чистач на пареа, а потоа дезинфицирајте ја крпата со тоа што ќе ја натопите 15-20 минути во раствор од 1/2 чаша белило и еден литар вода. На крајот исперете ја крпата во машина.

За санирање на предмети како што се неелектрични и пластични/метални играчки, чаши, шишиња и садови, мијте ги предметите, а потоа натопете ги две минути во раствор од 2 лажички белило во литар вода. Исплакнете во топла вода, а потоа оставете да се исушат.

Во бањата користете чаши за еднократна употреба.

Никогаш не споделувајте рачни крпи или крпи за бања со болно лице. Користете хартиени крпи за да спречите ширење на бактериите.

Чувајте ги четкичките за заби на покриено и изолирајте ја четката за заби на болното лице (доколку имате) од оние на другите членови на семејството.

Прашината може да биде дополнително иритирачка кога некој е болен, затоа се препорачува секојдневно чистење со правосмукалка. Редовно проветрување на просторијата (особено онаа во која спиете).